Saturday, December 25, 2021

Cum sa iei decizii bune? Cum sa faci alegeri corecte?


Practica. Practica. Practica. In fiecare zi iei mii de decizii mai mici sau mai mari. Incearca sa le costientizezi pe fiecare, sau macar pe cele mai importante, ce consecinte are fiecare. Si prin acest exercitiu repetat cu constiinciozitate se va produce o evolutie. Cand ai de evaluat o decizie mai complicata vezi Arta de a despica firul in patru. Facandu-ti un obicei din a lua decizii corecte vei capata mai multa incredere in tine si in abilitatile tale de a lua decizii. 

Corecte? Alegeri corecte? Ce inseamna? Fiecare alegere te duce pe alt drum, depinde daca acela e drumul pe care il vrei pe termen lung sau te deviaza de la drumul dorit. E o caramida la casa pe care o construiesti deja sau te apuci de o contructie noua sau mai rau, darami constructia?

Bune? Alegeri bune? Discutia bine/ rau este complicata, o putem restrange la bine/ rau pentru tine sau pentru altcineva. Orice are si parti bune si parti rele, avantaje si dezavantaje, trebuie puse toate in balanta. Oricum trebuie sa te cunosti bine pe tine si ce vrei pentru a putea decide daca ceva e bun pentru tine sau nu.

Voi cum luati decizii si cum stiti ca decizia luata e una buna?

0 yorum:

Post a Comment